Понедељак, 17. Децембар 2012.

Дан библиотекара и 5. рођендан “Читалиштанца“

3979_1.jpg

На дечјем одељењу Народне библиотеке “Доситеј Новаковић“ у петак, 14. децембра 2012. године, пригодним програмом обележен је Дан библиотекара и 5. рођендан “Читалиштанца“.

На конкурсу који је тим поводом расписан, на тему: “Био једном један...“ стигло је 50 литерарних и 60 ликовних радова.

3979_2.jpg

По избору библиотекара, прву награду на литерарном конкурсу добио је Павле Ошић из ОШ “Вера Радосављевић“ Сиколе, другу награду добила је Маша Ђорђевић“ из ОШ “Бранко Радичевић“, а трећу награду је добила Ана Марија Кнежевић из ОШ “ Вук Караџић“.

Прву награду на ликовном конкурсу добила је Тамара Јанковић из ОШ „ Бранко Радичевић“, другу награду добио је Александар Јовановић из ОШ “ 12. септембар“, а трећу награду добила је Клаудиа Првуловић из ОШ “ Стеван Мокрањац“ Кобишница. Похваљен је и колективни рад ученика припремног и првог разреда ОШ “ Павле Илић Вељко“ Прахово, као и рад најмлађе учеснице на конкурсу Саре Думитрашковић.

У програму који је том приликом приређен учествовали су ученици ОШ “ Бранко Радичевић“, као и етно група “ Младо Класје“.

3979_4.jpg

Посетиоци су имали прилику да виде изложбу дечијих радова насталих на конкурсу, изложбу посвећену Душку Радовићу, као и изложбу радова полазника ликовне школе мр Драгане Јаћимовић.