Среда, 02. Аугуст 2017.

Дан АКУД "Флоричика"

Овогодишња манифестација „Дани Јабуковца“, отворена је синоћ наступима фолколорних ансамбала и певача. На тргу слободе окупило неколико стотина Јабуковчана и њихових гостију. Све њих је поздравио др Радивоје Петрикић, угледни бечки адвокат отварајући манифестацију која ће овог лета трајати три дана.

 

Прво вече је посвећено обележавању двадесетог рођендана једног од најуспешнију културно уметничких друштава источне Србије „Флоричика“. Бројна су гостовања и успешни наступи овог друштва,у Србији и иностранству, које данас окупља више од 90 чланова и има три фолклорне секције.

 

У госте су им дошли и дошли и наступили фолклорни ансамбли „Чобаница“ из Доњег Милановца, „Аматер“ из Тополнице, младићи и девојке из Клокочевца и негготинска Етно група „Гергина“. Као прави домаћини Јабуковчани су даривали своје госте и тако се захвалили за њихове успешне наступе.

 

 

 

Иначе и ове „Дане Јабуковца“ заједно организују удружење Месна заједница овог села, „Друштво пријатеља Јабуковца“, АКУ Флоричика и Мото клуб Јабуковац.


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.