Четвртак, 16. Септембар 2010.

Даме певале џез уз Биг бенд

2894_1.jpg

Концертом под називом "Даме певају џез" Биг бенда Радио-телевизије Србије под управом Ивана Илића, заокружен је вишедневни фестивалски програм, чије се свечано затварање, уз концерт једног од најбољих хорских ансамбала на свету најављује за 14. октобар.

2894_5.jpg

Наступом на Мокрањчевим данима пре две године, Биг бенд РТС стекао је своју публику, а када се томе додају и три женска гласа која су, програмски и одредила назив концерта, не чуди што је ово био један од оних програма за који се тражила карта више.

2894_6.jpg

Светлана Палада, коју је неготинска публика, била у прилици да чује по први пут, одушевила је присутне извођењем композиција: Под сјајем звезда, The Man In White Suit и Ти се љубиш;

2894_2.jpg

Лена Ковачевић певала је композиције: Sway, Sunshine и Walk On By, док се Биљана Крстић определила да у џез аранжманима отпева традиционалну влашку песму Ma făcut muma frumoasă и две македонске    Зајди, зајди и Јовано, Јованке.

2894_4.jpg

Биг Бенд РТС за крај свог наступа извео је композицију Врањанка, али нажалост, неготинској публици, која је концерт поздравила бурним аплаузима, очекујући још мало уживања у друштву добрих музичара, није подарио бис.

2894_3.jpg