Понедељак, 27. Јул 2015.

Црвени крст поново донирао спортску опрему школама

Црвени крст Неготин је крајем прошле недеље по други пут ове године донирао врло вредну спортску опрему и реквизите за фискултурне сале за 2 средње и 10 основних школа на територији општине Неготин, са њиховим истуреним оделењима.

  

Овога пута за школе општине Неготин обезбеђено је по 10 лопти за фудбал, 10 лопти за рукомет, 10 вијача од 3 метра, 10 по 2 метра, 10 палица, 10 средњих пилатес лопти,10 пари рекета са лоптицама за бадминтон, 10 гимнастичких обруча, 10 препона разних димензија, по 4 стартна блока, 2 летвице за скок у вис, по 8 штафетних палица, по 2 медицинске гумене лопте од 3,4 и 5 кг, 18 пластичних чуњева за вежбање, тренажне мердевине и друге реквизите који ће у знатној мери допринети да се ученици кроз физичко васпитање правилно развијају и окрену здравим стиловима живота.

   

Секретар Црвеног крста Љубица Маринковић са волонтерима ове организације,  овога пута дистрибуирали су опрему Неготинској гимназији, Пољопривредној школи ''Рајко Боснић'' Букову и основним школама у Штубику, Јабуковцу, Уровици, Душановцу, Прахову, Кобишници, Рајцу, ''Вера Радосављевић'', ''Вук Караџић'' и ''Бранко Радичевић''.

   

Почетком септембра месеца свим школама ће бити уручена још једна донација у спортским реквититима.

   

Црвени крст Неготин је и ове године организовао одлазак деце на летовање у Баошић код Херцег Новог. Највећи број деце ће од 1. августа путовати на летовање о трошку донатора, а то су ђаци пешаци, деца из поплављеног подручја, деца награђена по различитим конкурсима и учесници програма Промоција хуманих вредности, као и деца чији ће боравак у Баошићу финансирати родитељи. У Баошићу поред боравка и опоравка деци ће бити пружени различити едукативни и образовни програми и радионице које реализују млади вршњачки едукатори-волонтери Црвеног крста.