Понедељак, 15. Јун 2015.

Црвени крст Неготин обележио Светски дан добровољних давалаца крви

Црвени крст Неготин пригодном свечаношћу у сали Дома “Станко Пауновић” обележио је 14.јун, Светски дан добровољних давалаца крви и своју 139. годишњицу постојања и рада. Мото овогодишњег обележавања Међународног дана добровољних давалаца крви био је ''Хвала што сте ми спасили живот''.

   

На свечаности којој су присуствовали бројни гости, међу којима и Дејан Стефановић члан општинског већа општине Неготин, др Биљана Параскијевић и др Биљана Тодоровић, испред Службе трансфузиологије Здравственог центра Неготин, председница Црвеног крста  Неготин Гордана Димовић, секретар Црвеног крста Љуба Маринковић,добровољни даваоци крви и волонтери уручена су признања за 20,35,50 и 75 давања. Признања су добила 42 добровољна даваоца крви, од чега 26 за 20, 14 за 35, 6 за 50 и један за 75 давања

 

Свечаност су употпунили и ученици основних и средњих школа пригодним уметничким програмом. Литерарне радове читали су Александар Михајловић из Техничке школе, Милан Милановић и Наташа Ерић из Неготинске гимназије. У програм је учествовао и Милош Борић ученик Музичке школе на одсеку хармонике, Јована Транић и Тамара Пауновић из ОШ ''Бранко Радичевић'', као и ученице Неготинске гимназије и чланице групе Маринике  Александра Пејчић, Марија Бошковић и Наташа Ерић.

   

Црвени крст Неготин је за среду 17. јун најавио своју следећу акцију - летњу кампању Добровољног давалаштва крви, коју организује са Институтом за трансфузију крви из Београда са трансфузиолошким аутобусом који ће у централном парку у Неготину радити од 9 до 16 часова.