Четвртак, 04. Јун 2015.

Црвени крст Неготин донирао школама спортске реквизите

Црвени крст Неготин у сарадњи са Црвеним крстом Србије и Компанијом Кока-кола из Београда, донирао је основним и средњим школама на територији општине Неготин реквизите за извођење наставе физичког васпитања.

 

Секретар неготинског Црвеног крста, Љуба Маринковић, обишла је 11 матичних основних школа у граду и селима, као и Неготинску гимназију и Пољопривредну школу „Рајко Боснић” у Букову и уручила им по 15 лопти за одбојку, 2 пумпе за лопте, мреже за рукометне голове. Међу спортским реквизитима нашла су се и по два стола за стони тенис, по 10 сетова рекета за стони тенис са лоптицама и мрежа за одбојку.

 

Донацију су добила и истурена оделења основних школа, којима је Црвени крст је донирао по 12 лопти за одбојку, 2 пумпе за лопте и даску за равнотежу. Реквизити су врло квалитетни и допринеће стварању услова да се ученици са територије општине Неготин кроз спортске активности усмере здравим стиловима живота.

 

Секретар Црвеног крста Љуба Маринковић упознала је директоре школа са податком да је ово само део спортских реквизита који ће им бити дониран, јер се ускоро очекује следећа испоруку у којој ће се наћи и остали многобројни спортски реквизити.

Донације је обезбеђена свим општинама које су погођене прошлогодишњим поплавама.