Среда, 12. Мај 2021.

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ НЕГОТИН ПОВОДОМ 12. МАЈА - ДАНА ОПШТИНЕ НЕГОТИН


Драги суграђани,

Честитам вам данашњи празник 12мај – Дан општине Неготин, који и ове године због епидемијске ситуације обележавамо на другачији начин од уобичајеног. Чињенице да је само у марту, од почетка пандемије до сада, највећи број наших суграђана, чак 781, оболео од вируса корона, да је четвртини било неопходно лечење у нашој болници, и да су само на неготинским ковид одељењима у том месецу преминуле 22 особе, утицале су на одлуку, да и ове године Дан општине обележимо на симболични начин, полагањем цвећа на споменик чувеном јунаку Вељку Петровићу и свечаним потписивањем уговора са представницима удружења чије ћемо пројекте и активности подржати у овој години.

Претходну годину обележила је пандемија вируса која је променила наше животе и показала да је здравље на првом месту. Многи су водили битку против Ковида-19 и неки су је, на жалост, изгубилизато је живот сваког нашег суграђанина нешто највредније и свака одлука коју је неопходно донети у сврху очувања живота и здравља, нема алтернативу.

Велику захвалност упућујем здравственим радницима и немедицинском особљу који брину о нашем здрављу, посебно у ковид амбулантама и одељењима. Желим да захвалим и свима који су укључени у процес имунизације становништва. Вакцинација ће помоћи да се сви сегменти наших живота брже врате у нормалне токове а ја изражавам наду да ће се то ускоро и десити.  

За нама је година коју су обележили пандемија и битка за здравље, а пред нама је година инвестиција у којој ћемо реализовати велике пројекте и послове који ће донети напредак у многим областима.

Свима желим добро здравље, напредак и да удруженим снагама будемо још успешнији у годинама које су пред нама. 

 

Владимир Величковић
председник Општине Неготин