Петак, 17. Јул 2015.

Богат културни викенд у Неготину

Туристичка организација општине Неготин у сарадњи са Музејом Крајине, Удружењем наше руке и Удружењем за очување традиције и културе Влаха "Гергина" и под покровитељством Општине Неготин, приредиће нашим суграђанима богат културни викенд.

   

У оквиру Неготинског лета, данас од 20 сати у Тодорчетовом конаку биће одржана изложба илустрација "Србија у исечцима", Еме Фик. Биће приказано 100 илустрација које је ова млада америчка уметница забележила током свог пропутовања кроз Србију. "Snippets of Serbia" или "Србија у исечцима" је не само изложба већ и туристички водич за странце који је недавно изашао у продају. Ема Фик је успела на један веома необичан начин да прикаже утиске једног странца и начин на који је доживела Србију.

     

“Музеј Крајине и Туристичка организација ће посетиоцима приредити једно пријатно вече у дворишту Конака, јер ће поред изложбе бити приређен и "соло клавир перформанс" познатог џез музичара, Бојана Чукића, који је недавно, са Дуо Модератом, наступио у Неготину, на концерту Драгољуба Фируловића. За посетиоце ће бити приређена и дегустација крајинских вина” – истакао је Душан Петровић, в.д. директора Туристичке организације.  

   

Неготинско лето наставља се у суботу од 9 сати када ће у градском парку бити отворен Мини сајам сувенира. Програм Туристичке организације под називом " Трг старих заната" садржи интерактивну радионицу која ће бити организована у сарадњи са Удружењем "Наше руке" у оквиру пројекта "Путујуће занатлије".

  

Од 18 сати посетиоцима ће бити приказивани начини израде старих заната као што су опанчарство, вез, ткање на разбоју, калиграфија и друго. Они који то буду желели могу учествовати и у самој изради. Сајам ће бити творен до 21 сат.

   

Од 19.30 сати почеће и музички програма у сарадњи са Удружењем “Гергина”, а учествоваће КУД “Флоричика”, етно група “ Гергина” И познати солисти И виртуози Крајине.  

   

За нешто млађу публику у суботу, 18. јула од 19 сати на градском тргу код фонтане одржаће се, други пут по реду, бесплатна школа плеса са инструкторима Александром Аничићем и Светланом Шапић.