Уторак, 06. Јануар 2015.

Бадњи дан у Неготину

 

Освећењем и паљењем бадњака и ломљењем чеснице, у дворишту Цркве Свете Тројице, коме је присуствовало више стотина Неготинаца, почело је обележавање најрадоснијег хришћанског празника Божића.

 

Светој литургији и церемонији ношења и налагања Бадњака присуствовали су и председник Општине Неготин Јован Миловановић, заменица председника Општине Неготин Надица Васић, председник Скупштине општине Неготин др мед. Љубисав Божиловић и чланови Општинског већа .

 

Пре налагања бадњака, Бадњи дан и Божић грађанима су честитали протојереј Милан Радовић, старешина Цркве Свете Тројице, који је између осталог у свом обраћању истакао да је Божић најрадоснији дан за све хришћане и да га треба славити у миру и радости и председник Општине Неготин, Јован Миловановић.  

 

И ове године чесницу, дар Текијанке, ломили су најмлађи Неготинци, а срећу да нађе златник имала је мала Снежана Савић.  

Обележавање великог хришћанског празника настављено је бденијем и поноћном литургијом у Цркви Свете Тројице у Неготину.

Света Божићне литургија биће служена и сутра као и другог и трећег дана најрадоснијег празника хришћана. Прва Божићна Света литургија биће служена у Цркви Рождества Пресвете Богородице у 7 сати, док ће у Цркви Свете Тројице литургија почети у 8 сати. Другог и трећег дана Божићна литургија у Цркви Свете Тројице биће служена од 8 сати.