Среда, 06. Јануар 2016.

Бадњи дан

Обележавање најрадоснијег хришћанског празника Божића, почело је данас светом литургијом и традиционалним освећењем и паљењем бадњака и ломљењем чеснице, у дворишту Цркве Свете Тројице уз присуство више стотина Неготинаца.

   

Светој литургији и церемонији ношења и налагања Бадњака присуствовали су председник општине Неготин, Јован Миловановић и Татјана Панић, члан Општинског већа.

   

Бадњи дан и Божић грађанима су честитали протојереј Милан Радовић, старешина Цркве Свете Тројице и Јован Миловановић, председник општине Неготин.

   

Поштовано свештенство, драги суграђани, окупили смо се уочи најрадоснијег празника Божића, на Бадњи дан, да уз обичаје и традицију везану за ове лепе дане и топлину бадњака преломимо чесницу и припремимо се за дан када славимо рођење Христово. Ово су дани који нас упућују на заједништво, помоћ нејакима и болеснима, неговање породичних вредности, толеранције и међусобнох поштовања и уважавања. Желим вам да најрадоснији хришћански празник проведете  у миру, слози, љубави, добром расположењу, у кругу својих најмилијих. Срећно вам Бадње вече и Божић – рекао је Јован Миловановић у свом обраћању.

   

Обележавање великог хришћанског празника настављено је бденијем и поноћном литургијом у Цркви Свете Тројице у Неготину.

   

Света Божићне литургија биће служена и сутра као и другог и трећег дана најрадоснијег призника хришћана. Прва Божићна Света литургија биће служена у Цркви Рождества Пресвете Богородице у 7 сати, док ће у Цркви Свете Тројице литургија почети у 8.30 сати. Другог и трећег дана Божићна литургија у Цркви Свете Тројице биће служена од 8 сати.