Петак, 05. Фебруар 2010.

Аудиција у Дому културе13.фебруара

2480_1.jpg

Дом културе "Стеван Мокрањац" расписује аудицију за пријем нових чланова у позоришну дружину "Шарена чешма". Аудиција је најављена за суботу 13.фебруар у 19 сати и биће приређена на сцени Дома културе. Истовремено се организује и аудиција за пријем у певачку групу, за узраст деце од 5 до 15 година.
Подсећамо, позоришно певачка дружина "Шарена чешма" настала је из Драмског студија, који је у неготинском Дому културе почео да ради 2003. године, након иницијативе да се обнови и настави традиција позоришно-певачке дружине, каква је у Неготина била основана још 1853.године.
Певачку дружину под називом Мало певачко друштво "Мокрањац", Дом културе је формирао новембра 1999. године обележавајући на овај начин 145 година хорског певања у Неготину. Ово друштво са којим је као уметнички руководилац и диригент радила Стојна Глигоријевић, престало је да функционише, њеним одласком из Неготина.
Данас се отварају могућности да при Дому културе организовано ради група певача узраста од пет до петнаест година, који би са драмском групом, најзад представљала целину и била настављач традиције неготинске позоришно-певачке дружине.