Среда, 14. Децембар 2016.

Асфатирање у Насељу Белићев млин

У оквиру Плана и програма рада ЈП за грађевинско земљиште, јуче су екипе Предузеће за путеве Зајечар асфалтирале улицу Драгољуба Милинчића у Насељу Белићев млин.

 

Председник општине Неготин, Јован Миловановић, који је са помоћницом Александром Величковић обишао радове, нагласио је да је на задовољство свих решен дугогодишњи проблем. Миловановић је најавио да ће до краја, уколико временске прилике дозволе бити завршени и радови у Кобишници и Дупљану.

  

„Грађевинска сезона је на измаку и ми чинимо напоре да испунимо план за ову годину. На захтев грађана из овог дела Неготина, који су упутили општини Неготин, хтели смо да им изађемо у сусрет, јер већ 34 године овде нема асфалта. У оквиру ових радова, урађена је и канализација, а сада се асфалтира 274 метра.  Вредност радова је око 3 милиона динара. Задовољан сам што смо овај дугогодишњи проблем решили. До краја календарске године очекују нас и радови у месним заједницама Кобишница и Дупљане. Ти радови чекају повољне временске услове с обзиром на припреме које је потребно обавити пре самог асфалтирања. Ради се о асфалтирању у оквиру акције динар на динар. Израђен је такође и пројекат за израду канализационе мреже у улици Станоја Главаша, и то је ушло у план буџета за 2017. годину, тако да ће ти радови бити изведени у току идуће године“ – рекао је Миловановић.

  

Јован Миловановић је истакао да је у току ове године рехабилитовано око 12 километара путева на територији општине Неготин, а вредност ових радова је око 120 милиона динара. За наредну годину имамо још амбициознији план рехабилитације путне мреже на територији наше општине. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.