Среда, 04. Новембар 2015.

Асфалтирање улице у насељу „Растока“

Јован Миловановић, председник Општине Неготин и  Драган Мијуцић, директор ЈП за грађевинско земљиште, обишли су данас радове у насељу „Растока“ где је у току асфалтирање улице у дужини од 980 метара .

  

„ Мало је примера где су се поштовали рокови, ово је још један наслеђен пројекат. Због мањкавости у пројектној документацији и реалној процени послова које је требало извршити радови су трајали дуже него што је предвиђено. Било је проблема са  подземним инсталацијама које је требало исправити. Уложили смо велики напор, локална самоуправа и  ЈП за грађевинско земљиште, да  проблем што пре решимо. Укључено је и Комунално предузеће. Можемо да ставимо тачку на извршење овог посла. Волео бих да могу да обећам да у будућности неће бити продужење рокова. На пројектима који су у току,  радимо да у што краћем року отклонимо проблеме који се јаве услед недостатка у документацији или несагледавању послова, како рокови не би трпели. Ово је један лош пример да нешто што је планирано за 90 дана ради се три године. У наредном периоду увешћемо механизме повећане контроле квалитета документације и сагледавању послова. “ истакао је председник Миловановић.

  

Вредност радова на изградњи саобраћајнице у овом насељу износи 16.995.000 динара. Радове изводи Предузеће „Тончев градња“ из Сурдулице. Додатни радови на реконструкцији водоводне мреже које су извели радници ЈКП „Бадњево“ износили су 2.900.000 динара. 

   

„Морали смо да спустимо главну водоводну цев да би мештани имали приступ, да би могли  да се направе попречни путеви, затим кишна канализација у дужини од 90 метара  да се вода на једном делу саобраћајнице не би задржавала. Гледали смо да изађемо у сусрет грађанима иако је реч о нелегализованом насељу, где се градило без  грађевинске дозволе. Зато и нема попречних путева, улице не постоје и дошло је до висинске разлике коју смо решили спуштењем неких делова и прављењем прилаза  где је било могуће, да би мештани могли несметано да користе саобраћајницу.“ изјавио је Драган Мијуцић, директор ЈП за грађевинско земљиште Неготин.

   

У насељу „Растока“ данас су почели и радови на реконструкцији водоводне мреже у дужини од 290 метара у вредности од 1.700.000 динара. Извођач радова је ЈКП „Бадњево“ из Неготина.