Уторак, 08. Аугуст 2017.

Асфалтирање улица у Штубику

И данас је настављено асфалтирање улица по месним заједницама, које се финансира из буџета општине Неготин. Радове изводи Предузеће за путеве из Зајечара, које је изабрано након спроведеног поступка јавне набавке.


Председник општине Неготин, Владимир Величковић, са својим сарадницима, обишао је радове у Штубику и уверио се да се радови одвијају по плану и на основу договора са саветом месне заједнице.

„У Штубику се, у договору са саветом месне заједнице, асфалтирају две деонице, једна у дужини од  200, а друга 250 метара. Уз договор са саветима  месних заједница, трудимо се да покријемо напрометније и најугроженије улице у сваком селу и да то буде за добробит целог села. Вредност радова је 2,5 милиона динара, А цео износ се финансира из буџета локалне самоуправе. Има села у којима се ове године асфалтирало по принципу динар на динар. Наставићемо са овом акцијом и већ се за нередну годину прави план села у којима ће се асфалтирати по овом принципу.“ – истакао је Владимир Величковић, председник општине Неготин приликом обиласка радова у Штубику.


Мирослав Михајловић, председник савета месне заједнице Штубик захвалио је локалној самоуправи на разумевању и издвајању средстава за асфалтирање.  


„Дуго година није било ништа асфалтирано, тако да је ово један велики плус за све мештане Штубика, и зато користим ову прилику да захвалим локалној самоуправи на разумевању и помоћи.“ – рекао је Михајловић, који је говорио и о наредним активностима месне заједнице и о великом проблему са водоснабдевањем.


„У плану је  намештање столарије на Дому културе и унутрашње сређивање просторија. Ми нажалост имамо велику несташиту воде ових дана, од четири извора три су пресушила, па се цело село снабдева са само једног извора, што је недовољно. У наредној години планирамо да село снабдемо здравом пијаћом водом за дужи низ година, и то нам је један од приоритета.“


Асфалтирањем ће ове године бити обухваћена готово сва села на територији општине Неготин, а за ове намене издвојено је 60 милиона динара. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.