Петак, 01. Јул 2016.

Асфалтирање улица у Малој Каменици

Екипе Предузећа за путеве Зајечар биле су данас ангажоване на асфалтирању две најпрометније улице  у месној заједници Мала Каменица, у уупној дужини од 435 метара. Радове су обишли Александра Величковић, помоћница председника општине Неготин за месне заједнце и Драган Мијуцић, директор ЈП за грађевинско земљиште. 

  

„У Малој каменици асфалтирају се две улице, једна у дужини од 325 метара, а друга од 110 метара, што је укупно 435 метара. Вредности ових радова је око 3 милиона динара и они се извода на основу Плана и програма Јавног предузећа за грађевинско земљиште и након спроведеног поступка јавне набавке. Од почетка радова до данас, асфалтиран је пут према Пољопривредној школи Буково, две главне улице у месној заједници Милошево, деоница пута Неготин – Дупљане, пут према школи у Уровици и путеви у Јасеници, Шаркамену и Србову. Планирана су асфалтирања и по осталим месним заједницама као и поједине улице у самом граду“ – рекао је Драган Мијуцић, директор ЈП за грађевинско земљиште општине Неготин.     

      

Александра Величковић, истакла је да је доста тога урађено по месним заједницама, али да ће у договору са месним заједницама радови бити настављени уи у нарендом периоду. Приоритет је путна инфраструктура.

  

„Као један од приоритета за ову годину поставили смо радове на путној инфраструктури. Доста тога је урађено, а доста тога имамо у плану и за наредни период. Раде се атарски путеви, тампонирају се путеви, асфалтирају, у току је и крпљење ударних рупа, урадићемо доста тога и у селима и у граду, у целој општини Неготин успећемо да санирамо велики део путева. За асфалтирање је ове године планирано око сто милиона динара. Имамо у плану и асфалтирање по месним заједницама, које ће се радити по принципу динар на динар.  Одзив је веома и већ су три месне заједнице прикупиле новац, па ускоро бити расписана и јавна набавка за ове радове. Истакла бих месну заједницу Дупљане у којој ће по овом принципу бити асфалтиране готове све улице.“ – рекла је Александра Величковић и најавила да ће Малој каменици ускоро почети радови на изради потпорног зида иза Дома културе у вредности од 4 милиона динара, а у плану је и крпљење ударних рупа на путу који води према сеоском гробљу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.