Среда, 17. Април 2019.

Асфалтирање улица Професора Костића, др Станоја Нешића и Доситејевe

  

У оквиру капиталног пројекта, реконструкције седам улица у Неготину, јуче су почели радови на пресвлачењу коловоза првим слојем асфалта у Доситејевој улици. Радови су настављени данас у улицама Професора Костића и Др Станоја Нешића. Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Драган Мијуцић, извршни директор за правна и економска питања ЈКП „Бадњево“ обишли су радове, које у оквиру капиталне инвестиције укупне вредности 151 милион динара, изводи Предузеће за путеве „Штрабаг“.

  

„Налазимо се у делу града у коме се асфалтирају три од укупно седам улица  колико је предвиђено пројектом који је подржало Министарство привреде Републике Србије. Ради се на пресвлачењу првим слојем асфалта у Доситејевој и улицама Професора Костића и Станоја Нешића. Ове улице биће у функцији, саобраћај ће се нормализовати и растеретити  с обзиром да је због извођења обимних радова био отежан. Ово су радови на постављању првог слоја асфалта а у припреми је и пресвлачење  преостале  четири улице из овог пројекта. После ће уследити и  завршни слој када ће све саобраћајнице добити нови изглед. Вредност целог пројекта износи 151 милион динара, Министарство привреде 58 милиона а локална самоуправа 93 милиона динара. Реконструкција обухвата постављање нове водоводне мреже и кишне канализације и санацију коловоза и тротоара. Нови изглед седам улица у дужини од два километра и три улице у центру од 560 метара  утицаће на побољшање услова за живот наших грађана. Желим да се захвалим ресорном министарству на подршци у реализацији овог значајног пројекта. “ истакао је Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

  

Укупна вредност капиталних инвестиција, реконструкција десет улица у граду,  износи 196 милиона динара. Након завршетка радова Неготин ће имати још 2,5 километра уређених улица.