Среда, 07. Децембар 2016.

Асфалтирање улица на Милошевском путу

Готово тридесетак година прошло је од када су грађани купили плацеве, платили комунално уређење и саградили своје куће у улицама Мише Атанасијевића, Панте Јаковљевића и Василија Мокрањца. Тек данас ове улице су асфалтиране а ово урбано насеље биће потпуно инфраструктурно уређено.    

 

Председник општине Неготин, Јован Миловановић, који је обишао радове рекао је да ће уређењем ових улица бити исправљена неправда према грађанима у овом насељу.

 

 „Овај посао је планиран буџетом. Анализирали смо током израде плана за 2016. годину и ови радови које су грађани толико дуго чекали имали су приоритет у нашем плану рада. Што се преосталих финасијских средстава опредељених за ове радове тиче, од планираних средстава, остало је још око 2.000.000 динара и ако временске прилике дозволе биће утрошене на преко потребне радове на територији општине Неготин.“

Драган Мијуцић, директор ЈП за грађевинско земљиште, истакао је да је осим асфалтирања у дужини од 400 метара, у овим улицама бити уређени и тротоари, а на канализацију су прикључени они који до сада нису били.

 

Радове у улицама Мише Атанасијевића, Панте Јаковљевића и Василија Мокрањца изводи предузеће за путеве из Зајечара. Вредност радова по спроведеној јавној набавци је 9 976 000 динара. До краја године биће завршени и радови на уређењу и асфалтирању  улица у насељу око Белићевог млина у дужини од 274 метара. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.