Понедељак, 28. Октобар 2013.

Асфалтирање улица Ике Косића и Јована Чакширановића

Асфалтирањем две и по хиљаде метара квадратних улица Ике Косића и Јована Чакширановића у Неготину је настављена реализација Пројекта из 2010. године, у оквиру кога је, у минулом периоду, делимично или потпуно, већ уређено неколико улица у југозападној градској зони. Само за изградњу 600 метара ивичњака, 150 метара канала за одвођење атмосферских вода и асфалтирање ове две улице, са око 300 тона асфалта, из општинске касе је издвојено 26 милиона динара.

   

“Током наредне недеље, екипе Предузећа за путеве „Зајечар“ А.Д. – Strabag, биће ангажоване на завршетку кишне канализације у улицама Бранка Радичевића и Браће Југовића, како би до краја године, према пројекту, било завршено и њихово афалтирање. До краја грађевинске сезоне, по програму ЈП за грађевинско земљиште, у граду ће бити асфалтиране и улице око Зелене пијаце, у насељу „Растока“ и Дрварска улица, али и око 500 метара локалног пута од МЗ Чубра до магистралног пута М25 Неготин-Зајечар.” – рекао је Стојан Стефановић, директор Јавног предузећа за грађевинско земљиште Неготин.

   

Радове на асфалтирању улица у југозападном делу града обишли су и председник општине Неготин, мр Милан Уруковић и заменик председника Драгољуб Ђорђевић.


Током ове године у путну мрежу и улице у општини Неготин је уграђено око 5 000 тона асфалта. За ове послове је издвојено 150 милиона динара, 120 из буџета општине Неготин, а 30 милиона динара је учешће средстава из републичког буџета.