Уторак, 25. Јул 2017.

Асфалтирање у Србову

У сусрет обележавању јубилеја, 180 година Храма Вазнесења Господњег у Србову, приводе се крају радови на унутрашњем уређењу храма, изради фрескописа и постављању иконостаса и столарије. Осим унутрашњег уређења данас су завршени радови и на асфалтирању улице која води до сеоске цркве, као и платоа испред храма.

 

Радове у Србову обишли су данас председник општине Неготин, Владимир Величковић и Мерлина Селенић, помоћница председника општине за социјална питања, националне мањине и развој месних заједница     

„Иницијативу за уређење цркве покренули су сами мештани Србова, који су својим средствима дали и велики допринос уређење овог простора. Ово је наш мали допринос њиховој иницијативи. Асфалтираће се 200 метара пута према цркви и 276 квадрата платоа испред црквеног здања, и за ове намене из општинског буџета издвојено је 1 614 800 динара.“ – изјавио је председник општине Неготин, Владимир Величковић приликом посете Србову.   

 

Драгољуб Островљановић, истиче да ће асфалтирање улице према цркви пуно значити мештанима овог села, који су уложили велика средства у уређење Храма Вазнесења Господњег.  

„Улица према цркви је била у јако лошем стању, а посебно у зимским месецима, када често није могло да се стигне возилима до цркве. Искористићу зато ову прилику да се захвалим општини Неготин што нам је изашла у сусрет и помогла нам да асфалтирамо ову улицу. Општина нам је помогла и око иконостаса и столарије, а и само мештани су до сада уложили скоро 200 000 евра у уређење цркве.“  

 

Храм Вазнесења Господњег подигнут је 1837. године и освећен од Епископа тимочког Доситеја, а завршетком тренутних радова мештани Србова добиће једно од најлепших црквених  здања у општини.   

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.