Среда, 22. Март 2017.

Асфалтирање у Слатини

У месној заједници Слатина данас је настављена акција асфалтирања улица по месним заједницама које заједнички финансирају локална самоуправа и мештани по принципу динар на динар. Радове су обишли председник општине Неготин, Владимир Величковић и Драган Мијуцић, директор ЈП за грађевинско земљиште.   

  

“У Слатини се асфалтира деоница од 160 метара. Вредност радова је 1 100 000 динара, а реализују се по принципу динар на динар, односно пола средстава је обезбедила општина Неготин, а пола сами мештани. Ово је прво асфалтирање у овој години и за ове радове су средства већ уплаћена, као и за асфалтирање у Дупљану, Мокрању и Кобишници.” – рекао је Владимир Величковић, председник општине Неготин. 

 

Након завршетка радова у Слатини, екипе Предузећа за путеве из Зајечара, које је путем јавне набавке ангажовано на овим радовима, почеће са радовима у Дупљану, где ће бити асфалтирано осам улица у укупној дужини од 1369 метара. Вредност ових радова је 9 357 000 динара, а половину тих средстава сакупили су својим донацијама такође сами мештани. У месној заједници Кобишница биће асфалтирано пет улица у дужини од 1 083, а за ове радове биће издвојено 6 823 000 динара, док су у Мокрању мештани и локална самоуправа  издвојили 2 475 000 динара за 448 метара асфалта у две улице.  И ове године биће издвојена значајна средства за крпљење ударних рупа, пресвлачење делова коловоза и тампонирање неасфалтираних улица.

 

“Осам милиона динара планирано је за крпљење ударних рупа и пресвлачење улица у самом граду, 62 000 000 у плану је за уређење општинских путева на територији општине Неготин, а пет милиона биће издвојено за тампонирање и санацију неасфалтираних путева и улица. Јавне набавке за ове радове су у току и чим се изабере најповољнији понуђач и потпише се уговор са њим, ми ћемо почети и реализацију радове.” – истиче Драган Мијуцић, директор ЈП за грађевинско земљиште.  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.