Уторак, 13. Септембар 2016.

Асфалтирање у Прахову

У месној заједници Прахово завршено је асфалтирање дела улице и платоа испред Храма Вазнесења Господњег. Радови су извршени на основу договора савета месне заједнице и локалне самоуправе. Радове су обишли и председник општине Неготин, Јован Миловановић, помоћница председника општине, Александра Величковић, Драган Мијуцић, директор ЈП за грађевинско земљиште и Богдан Гугић, председник савета МЗ Прахово. 

  

“Извршили смо пресек извршених радова у претходном периоду и упоређивање преосталих количина које имамо на располагању и у договору са саветима месних заједница направили смо план за наредни период.  По редоследу тих активности сада у Прахову радимо оно што је савет одлучио, а то је да се ради овај простор око цркве, преко две хиљаде квадрата је реализација асфалтирања, што у новцу износи око 3 600 000 динара. Осим тога, велики одзив је био, и због тога је највећим делом и урађен ребаланс буџета, опредељена су средства у буџету у износу од 20 милиона за динар на динар асфалтирањем и тако ће на основу тих финансијских средстава у следећем периоду  бити извршено асфалтирање у Буковчу, Кобишници, Дупљану, а и друга села која су определила средства,као што су Милошево и Уровица, то ће доћи на ред у наредном периоду. Из оних средстава која смо определили из плана ЈП за грађевинско земљиште биће и у осталим селима настављени радови, рецимо у Сиколу.“ – рекао је Миловановић.

  

Богдан Гугић истакао је да је сарадња савета месне заједнице и локалне самоуправе на високом нивоу и да је захваљујући томе у Прахову ове године доста урађено по питању инфраструктуре.

  

„ Ове године смо асфалтирали школско игралиште у основној школи „Павле Илић Вељко“ у Прахову, урађене су још неке ствари на канализацији и у договору са општином Неготин  ради се на изради пројектне документације за асфалтирање путева на територији целог села, које би било завршено следеће године“ – истакао је између осталог  Гугић.  

  

Миловановић је истакао да се поштује све што је планирано и договорено са саветима месних заједница, и да ће до краја године план бити и остварен. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.