Среда, 09. Аугуст 2017.

Асфалтирање у Плавни

Радови на асфалтирању по месним заједницама на територији општине Неготин, настављени су данас у Плавни, где je на две локације асфалтирано укупно 1000 метара. Радове је обишао председник општине Неготин, Владимир Величковић са својим сарадницима. 

 

 „И у месној заједници Плавна асфалтирају се ове године две деонице, једна у дужини од 420 метара, према одељењу основне школе „Хајдук Вељко“ на Турији и друга деоница у дужини 580 метара која се налази у реону Кмпалунг. Вредност радова је око 6,5 милиона динара, и средства су као и за све месне заједнице обезбеђена из буџета локалне самоуправе. Планирамо да наредне године асфалтирамо и одређене деонице у друга два дела села.“- рекао је Владимир Величковић, председник општине Неготин у Плавни.

 

Ненад Исаковић, истакао је да асфалтирани путеви пуно значе мештанима Плавне, посебно у зимским месецима.

 

„У реону Турија има око 80 домаћинстава, као и одељење основне школе „Хајдук Вељко“, и њима ће асфалтирањем ове деонице бити знатно лакше да стигну до главног пута, али и до својих рођака и пријатеља, који живе у другим деловима Плавне. Ове године биће асфалтирана и једна деоница у реону Кмпалунг, а наредне године надамо се да се асфалтирање настави у преостала два реона. Ми смо доста разуђено село, са мрежом путева која се простире на скоро 80 километара и заиста је тешко све асфалтирати, а захваљујући доброј сарадњи са локалном самоуправом потрудићемо се да завршимо деонице које су најпрометније и најугроженије“.      

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.