Уторак, 19. Јул 2016.

Асфалтирање у Плавни

У месној заједници Плавна, на реону Турија, данас су завршени радови на асфалтирању једне деонице пута у дужини од једног километра. Радове су са представницима савета месне заједнице обишли Јован Миловановић, председник општине Неготин, Александра Величковић, помоћница председника општине и Драган Мијуцић, директор ЈП за грађевинско земљиште.  

  

“У договору са саветом месне заједнице Плавна, овај пут који води  до школе на Турији опредељен је за асфалтирање у дужини од једног километра, а насут је и ризлом у дужини од 1,4 колиметара. Овим радовима настављамо кампању асфалтирања коју смо најавили.  Пре две недеље завршено је асфалтирање у Малој каменици, а наредних дана наставићемо са асфлатирањем у Малајници, Дидићима, Прахову и Сиколу. Након свих радова који буду извршени проценићемо колика ће средстава остати које смо ове године определили за потребе асфалтирања и видећемо шта ћемо моћи још да урадимо на територији општине Неготин. Истакао бих да је сарадња са саветима месних заједница одлична, наравно да су потребе много веће него што је до сада урађено, међутим у сарадњи са саветима, по редоследу приоритета, асфалтирамо оне правце који су од важности за наше становнике по месним заједницама. За следећу годину планирамо да определимо значајнија средства за асфалтирање за наредну годину” – истакао је Јован Миловановић, председник општине Неготин.    

  

Ненад Исаковић, потпредседник савета месне заједнице Плавна рекао је да су путеви приоритет у њиховом селу И да сваки километер асфалта пуно значи.

“За мештане ово много значи јер овај пут води ка реонској школи на Турији . Са председником смо се договорили да и у наредне године асфалтирамо неке од путева, а у плану је и насипавање појединих деоница до краја године, јер нама у Плавни путеви су на првом месту”.

Радове на асфалтирању деонице пута у Плавни изводи Предузеће за путеве Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.