Уторак, 05. Септембар 2017.

Асфалтирање у Насељу Растока

Данас је у Насељу Растока завршено асфалтирање преосталог дела улице који води до магистралног пута Неготин- Кладово. Радове су обишли председник општине Неготин, Владимир Величковић и извршни директор ЈКП „Бадњево“, Драган Мијуцић.   

„Ово је наставак већ постојеће улице, мали део који је остао и који је дуги низ година био проблематичан. Ради се деоница од 120 метара, а вредност радова је 1,5 милиона динара. Сматрамо да је ово требало још раније да се заврши, због људи који живе овде и који излазе на главни пут и верујемо да ће ова саобраћајницу сада још више бити коришћена. То је политика коју желимо да спроводимо и у граду и по месним заједницама, да прво уредимо најфреквентније саобраћајнице а након тога и мање улице, које су проблематичне становништву, а реално могу да се заврше, као што је ова на пример. Ускоро креће и реконструкција Милинкове улице, и то је још један битан сегмент, што се тиче инфраструктуре у нашој општини.“ – изјавио је Владимир Величковић, председник општине Неготин приликом обиласка радова у насељу Растока.   

Ове године по спроведеним поступцима јавне набавке са предузећем за путеве Страбаг из Зајечара, потписана су два уговора за асфалтирање и крпљење ударних рупа. За ове радоеве на територији града биће утрошено 7 972 000 динара, а по месним заједницама на територији општине Неготин 61 908 000 динара, као и 4 038 318 динара за насипавање и тампонирање неасфалтираних улица у граду и по месним заједницама.

Радови на крпљењу ударних рупа по месним заједницама и у граду су завршени, а новим асфалторм пресвучене су одређене деонице у Србову, Јасеници, Малајници, Плавни, Штубику, Сиколу, Трњану, а до краја године нови асфалт добиће још неколико месних заједница. У току су радови на реконструкцији водоводне мређе у улицама Старине Новака, Синише Станковића и Марка Орешковића. Након израде елабората биће асфалтиране и две улице на Милошевском путу, а ускоро ће почети и радови на комплетној реконструкцији Милинкове улице.   

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.