Четвртак, 13. Април 2017.

Асфалтирање у Мокрању и Дупљану

Акција асфалтирања улица по месним заједницама, које заједнички финансирају локална самоуправа и мештани, по принципу динар на динар, настављена је ових дана у Дупљану и Мокрању, а после празника нови асфалт  добиће и мештани Кобишнице.

 

Захваљујући добром одзиву мештана, у месној заједници Дупљане готово да више нема улице која није асфалтирана. У овој акцији коју је покренула локална самоуправа, а мештани Крајинских села углавном позитивно реаговали на њу, у Дупљану је асфалтирано осам улица у укупној дужини од 1369 метара. Укупна вредност радова износила је 9.225.000 динара, а половину ових средстава обезбедили су Дупљанци.

 

“Када су чули за ову акцију мештани Дупљана, који живе у селу, али и они који су на привременом раду у иностранству, јављали су се, слали су новац, тако да су средства веома брзо прикупљена и захваљујући добром одзиву и сарадњи са општином, сада су готово све улице у селу асфалтиране. Мештани су задовољни, јер сада имају асфалт до својих кућа. Остало је да се асфалтира још један део пута до школе, а планирамо и радове на самој школи и Дому културе и ту наравно очекујемо помоћ локалне самоуправе.” – истиче Ђорђе Радуцић, председник Савета месне заједнице Дупљане.

И у месној заједници Мокрање приводи се крају асфалтирање две улице, које се реализује по принципу динар на динар. У овом селу асфалтиранo je 468 метара, а вредност радова износила је 2.440.000 динара.

 

“По принципу динар на динар, асфалтирали смо две улице, од којих је једна улица, Милоша Обилића, била у јако лошем стању. Мештани су радо прихватили ову акцију и одазвали се у великом броју и ми смо још прошле године сакупили наш део средстава односно око 1.220.000, али се онда ушло у зиму па су радови одложени за пролеће, и ево сада се и завршавају.” – каже Драгољуб Чокић, потпредседник савета МЗ Мокрање.

 

Драган Мијуцић, истиче је ово наставак акције од прошле године,која је веома добро прихваћена у већини села и да ће она сигурно бити настављена и ове године.

“Сезону смо ове године почели у Слатини где је асфалтирано 160 метара, у Дупљану је урађено 1369 метара и у Мокрању 468 метара. Асфалтирање по принципу динар на динар биће настављено после празника у Кобишници, где ће бити изведени радови у пет улица у укупној дужини од 1083 метара, а вредност ових радова износи 6.823.000 динара. Планирамо и ове године да наставимо са овом акцијом, и у другим селима, али то не зависи само од нас, односно од локалне самоуправе, већ и од самих мештана.”     

      

Из буџета општине Неготин и ове године биће издвојена значајна средства за крпљење ударних рупа, пресвлачење делова коловоза и тампонирање неасфалтираних улица. Осам милиона динара планирано је за крпљење ударних рупа и пресвлачење улица у самом граду, 62 000 000 у плану је за уређење општинских путева на територији општине Неготин, а пет милиона биће издвојено за тампонирање и санацију неасфалтираних путева и улица. Јавне набавке за ове радове су спроведене и радови ће почети чим изабрани извођач, ПЗП Страбаг из Зајечара, потпише уговор. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.