Субота, 30. Септембар 2017.

Асфалтирање у месној заједници Речка

У месној заједници Речка, данас су завршени радови на асфалтирању платоа испред Дома културе. Радове су обишли Владимир Величковић, председник општине Неготин, Мерлина Селенић, помоћница председника и Драган Мијуцић извршни директор ЈКП „Бадњево“.

 

„Савет месне заједнице Речка је у свом захтеву навео је да је асфалтирање овог платоа један од приоритета у овом тренутку и ми смо им изашли у сусрет и одобрили средства за његово асфалтирање. Ради се о  простору од око 800 метара квадратних, а вредност радова је око 2 милиона динара. Средства су обезбеђена из буџета  локалне самоуораве. Наставићемо и даље са радовима по месним заједницама, наравно у договору са саветима и према приоритетима које заједно договирмо“  - истакао је Владимир Величковић, приликом обиласка радова у Речкој.

 

Председник општине Неготин захвалио је и Републици Србији на разумевању и помоћи у асфалтирању пута који води од Неготина према Речкој и Мокрању, а који је недавно завршен.

 

„Пут од Неготина ка Речкој и Мокрању није рестауиран више од 40 година и сви који су пролазили њиме, а највише мештани ова два села знају у колико је лошем стању био. Захваљујући помоћи Републике недавно је асфалтирано два километра овог пута који спада у државне путеве другог реда. За ове радове издвојено је  26 милиона и ја се овим путем захваљујем јавно испред локалне самоуправе на њиховом разумевању за путеве у нашој општини. Нови асфалт ће сигурно пуно значити мештанима ова два села, који га највише користе, поготово у зимским месецима, када ће бити лакше и његово одржавање.“  


Игор Ватовић, председник савета месне заједнице Речка захвалио је локалној самоуправи што им је изашла у сусрет и одобрила средства за реализацију њиховог захтева.  

 

„На састанку савета месне заједнице одлучили да асфалтирамо плато испред Дома културе, то нам је у овом тренутку било потребно и значајно за село. У претходном периоду урађено је и крпљење и попуњавање рупа према селу и у самом селу, очошћени су канали поред пута према Неготину и асфалтирана два километра пута према Речкој. Све у свему, урађено је доста и желео бих да се захвалим локалној самоуправи на разумевању и помоћи.“  

Председник општине истакао је такође да се нада да ће до краја године, уз помоћ Телекома,  бити решен и проблем са мобилном телефонијом у овом селу. Са саветом месне заједнице разговараће се и о њиховим потребама и приоритетима за 2018. годину.  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.