Уторак, 08. Октобар 2013.

Асфалтирање у Малој Каменици и Видровцу


У оквиру санације сеоских и локалних путева на територији Општине Неготин завршени су радови на асфалтирању улица у Малој Каменици пута Видровац – магистрални пут М25, Неготин – Кладово.

 

По речима Стојана Стефановића, директора Јавног предузећа за грађевинско земљиште, повољне временске прилике омогућиле су да се наставе започети радови. У Месној заједници Мала Каменица, асфалтирана је улица поред православног храма Свети Илија. Реч је о деоници дугој 180 метара. За санацију ове улице, утрошено је око 100 кубика ризле, 80 тона асфалта и око 500 метара квадратних асфалтне масе. Вредност радова је 1 100 000 динара.

 

Завршени су и радови на асфалтирању пута Видровац – магистрални пут М 25. Ради се о деоници од 600 метара, чиме је овај пут у потпуности пресвучен асфалтом и омогући ће мештанима Видровца несметано укључења на магистрални пут према Кладову. Вредност изведених радова је 6 000 000 динара, а томе треба додати и 8 000 000 динара, који су утрошени за асфалтирање 1000 метара овог пута, крајем прошле и почетком ове године, па се долази до укупне суме од 14 000 000 динара .

 

У наредном периоду планирани су радови на асфалтирању у месној заједници Чубра, улицама око Зелене пијаце и Насељу Растока.  Уколико се настави оваквом динамиком, директор Јавног предузећа за грађевинско земљиште очекује да ће до краја октобра бити испуњен план санације локалних путева за ову годину.