Субота, 13. Мај 2017.

Асфалтирање у Кобишници

У месној заједници Кобишница, настављена је акција асфалтирања улица по месним заједницама, које заједнички финансирају локална самоуправа и мештани, по принципу динар на динар.


И мештани Кобишнице показали су велико интересовање за акцију динар на динар, коју је покренула локална самоуправа у циљу решавања проблема лоших путева и улица по неготинским селима. Након Мокрања и Дупљана, екипе зајечарског Предузећа за путеве асфалтирале су и улице у Кобишници.

У овој месној заједници изведени су радови у пет улица у укупној дужини од 1083 метара, а вредност ових радова износи 6.823.000 динара.

У овој месној заједници по истом принципу асфалтирано је и 300 метара пре две године, па ће овом акцијом новим асфалтом бити прекривен велики део улица у селу.  

Из буџета општине Неготин и ове године биће издвојена значајна средства за крпљење ударних рупа, пресвлачење делова коловоза и тампонирање неасфалтираних улица. Осам милиона динара планирано је за крпљење ударних рупа и пресвлачење улица у самом граду, 62 000 000 у плану је за уређење општинских путева на територији општине Неготин, а пет милиона биће издвојено за тампонирање и санацију неасфалтираних путева и улица. 

 * Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.