Среда, 26. Јул 2017.

Асфалтирање у Јасеници

У оквиру овогодишње кампање асфалтирања улица по месним заједницама, данас су екипе Предузећа за путеве из Зајечара ангажоване на асфалтирању у Јасеници.  


У договору са саветом месне заједнице, данас је у Јасеници асфалтирана једна улица у дужини од 700 метара. Радове су обишли председник општине Неготин, Владимир Величковић и помоћница председника Мерлина Селенић .

„Настављамо асфалтирање по месним заједницама. Данас ће у Јасеници бити асфалтирано 700 метара где до сада никада није био асфалта. Припрема за асфалтирање урађена је још 2008. године и ево сада се ти радови комплетирају са новим асфалтом, и тако ћемо овај део села спојити са центром.“ – истакао је Величковић.

Вредност радова је око 3 500 000 динара, а улица ће пуно значити мештанима који живе у овом делу села.

„Када овако мале средине реализује овако велике пројекте то је знак да локална самоуправа добро ради. Ово је једна од најдужих улица у селу и сигурно је да ће мештани који овде живе и који до сада нису имали асфалт буквално до својих кућа бити задовољни.  Када су у питању остали радови у нашем селу, ми смо од локалне самоуправе добили обећање за атарске путеве, а потребни су и радови на Дому културе. Имамо и пројекат за изградњу моста али то је једна велика инвестиција и то ћемо у договору са општином да видимо како ћемо реаизовати, да ли преко донације или на неки други начин.“ – рекао је Обрен Николић, председник савета МЗ Јасеница.

За радове на асфалтирању по месним заједницама и на територији самог града из општинског буџета ове године издвојено је укупно 70 милиона динара.