Среда, 27. Септембар 2017.

Асфалтирање у Буковчу

Данас је у Буковчу настављена акција  асфалтирања улица по месним заједницама, које се финансира из буџета општине Неготин. Радове изводи Предузеће за путеве из Зајечара, које је изабрано након спроведеног поступка јавне набавке.


Председник општине Неготин, Владимир Величковић, са својим сарадницима, Мерлином Селенић, помоћницом председника и Драганом Мијуцићем, извршним директором ЈКП “Бадњево”, обишао је радове у Буковчу  и уверио се да се радови одвијају по плану и на основу договора са саветом месне заједнице.

„У договору са саветом месне заједнице, у Буковчу се асфалтирају четири најкритичније улице у укупној дужини од 550 метара. Знамо да је овде већина улица у јако лошем стању, али ми се трудимо да покријемо напрометније и најугроженије улице у с ваком селу и да то буде за добробит целог села. Вредност радова у Буковчу је је 4 милиона динара, а цео износ се финансира из буџета локалне самоуправе.” – изјавио је Величковић приликом обилсака радова у Буковчу и најавио наставак асфалтирања у месним заједницама у којима до сада није било радова.

Војислав Баланесkoвић, председник савета МЗ Буковче, у име мештана овог села, захвалио је  локалној самоуправи што је нашла разумевање за њихове проблеме и омогућила асфалтирање једног дела путне мреже у селу.

„Наше улице асфалтиране су још пре 40 година и сада је дошло време да добијемо нови асфалт. Ми имамо око 13 километара улица, али ове године смо урадили најкритичнију улицу, где више није могло да се прође. За следећу годину надамо се да ћемо успети још неку улицу, јер су скоро све у катастрофалном стању.“ – истакао је Баланесковић.  

До краја године у Буковчу имају у плану да заврше санацију крова на Дому културе, за шта су , као и за пројекат за водоснабдевање, обезбеђена финансијка средства. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.