Понедељак, 09. Мај 2016.

Асфалтирање школских спортских терена у Прахову

У основној школи „Павле Илић Вељко“ у Прахову приводе се крају радови на асфалтирању терена за мали фудбал, рукомет и кошарку. Вредност радова, које финансира Општина Неготин, износи 3,5 милиона динара.


 „Ови послови планирани су још прошле године када је Завод за урбанизам урадио и техничку документацију, али због врменских услова, јавне набавке и касније због проблема са нивелацијом старом терена извођење радова је одлагано. Када су решени технички проблеми приступили смо извођењу радова. Жао ми је што се толико одужило али је морало да се нађе најекономичније и најоправданије техничко решење за проблеме који су настали. Ми ћемо искористити лепо време да наставимо са појачаном активношћу на санацији спортске инфраструктуре као и на школским зградама“ – рекао је Јован Миловановић, председник општине Неготин, приликом обиласка радова.

Одличну сарадњу савета месне заједнице и локалне самоуправе,чији је резултат и асфалтирање спортских  терена, потврдили су и Богдан Гугић, председник Савета и Иванка Војиновић, директорка школе у Прахову.

„Ово је трећа велика инвестиција у основној школи у сарадњи са локалном самоуправом, саветом месне заједнице и предузећем Еликсир. Ми смо имали велику инвестицију реновирања истоцне зграде и темеља зграде, заменили смо целокупну фасадну столарију на источној згради и сада ово асфалтирање игралишта. Надамо се и убудуће великим инвестицијама, јер видимо да се локална самоуправа окреће селу и да је то један праведан третман сеоских школа и сеоских средина“ – каже Иванка Војиновић, директорка школе.

Да ово неће бити једини радови у месној заједници потврдила је Александра Величковић, помоћница председника општине за сарадњу са месним заједницама. 

„За ову годину је планирано доста да се ради у месној заједници Прахово. Као приоритет постављена је реконструкција фекалне станице, која је оштећена у поплавама. У току је израда и идејног пројекта за асфалтирање свих улица у селу, по принципу динар на динар.  Иначе, ја бих похвалила савет месне заједнице Прахово, као један од ретних савета који је доста тога урадио самостално у претходном периоду. Очекујем да ће тако бити и у наредном периоду, а ми смо ту да им помогнемо све што је потребно“.


Новом асфалтном подлогом биће прекривена површина од око 1 600 метара квадратних, радове изводи Предузеће за путеве „Страбаг“ из Зајечара. 

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.