Понедељак, 30. Септембар 2013.

Асфалтирање саобраћајнице у комплексу код хотела


У комплексу код хотела у центру Неготину асфалтирана је саобраћајница ширине 6 метара која повезује Улицу Србе Јовановића са стамбеним зградама. Инвестиција комплетне изградње саобраћајнице и ивичњака вредна 5 милиона финансира се из буџета општине.

 

Током претходних месец дана у комплексу код хотела постављени су ивичњаци у дужини од 300 метара, кишна канализација, припремљена траса саобраћајнице у коју је уграђено 500 кубних метара ризле, док је за асфалтирање утрошено 150 тона асфалта.

„Изградњом ове саобраћајнице решен је дугогодишњи проблем станара који деценијама имају проблем са површинским водама на прилазу зградама“ – истакао је Стојан Стефановић, директор ЈП за грађевинско земљиште.

 

Почетак радова на асфалтирању у комплексу код хотела обишли су мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин, Драгољуб Ђорђевић, заменик, Дамир Ракић, председник СО Неготин и Голуб Рајић, директор ЈКП“Бадњево“.

 

Радови на путној инфраструктури тренутно се изводе у улицама Јована Чакширановића, Илије Косића и Бранка Радичевића где се постављају ивичњаци. Асфалтирање је планирано за ову недељу.

 

Како најављује директор Стефановић, кад временске прилике дозволе, након радова у граду, асфалтирање ће бити настављено у Малој Каменици где се уређује простор око православног храма. Потом је на реду завршетак локалног пута од Видровца до магистралног пута М 25 у дужини од 600 метара, а затим и у Чубри где предстоји асфалтирање деонице од 500 метара до пута М 25 код Карбуловске табле.