Уторак, 31. Мај 2016.

Асфалтирање пута у Шаркамену

У оквиру програма пресвлачења и асфалтирања улица и локалних путева на територији општине Неготин, екипе Предузећа за путеве Зајечар ангажоване су и на асфалтирању пута у Шаркамену. Реч је деоници од 800 метара, а вредност радова износи 6 милиона динара.

Радове су обишли и председник општине Неготин, Јован Миловановић, помоћница председника Александреа Величковић и Драган Мијуцић, дирецтор ЈП за грађевинско земљиште општине Неготин.  

„На основу критеријума најлошијих деоница на територији општине Неготин расподељујемо послове који се тичу реконструкције путева, односно пресвлачења деоница које су у јако лошем стању, ради побољшања безбедности саобраћаја. У Шаркамену се тренутно ради на асфалтирању што је важно и за приступ археолошком налазишту „Врело“ у Шаркамену.  И да би олакшали приступ овом налазишту ова деоница пута још више добија на значају.  У претходном периоду од поступка сагледавања послова асфалтирања урадили смо и пресвлачење деонице у селу Јасеница. По критеријуму који сам навео у следећим данима наставићемо интезиван рад на путној мрежи, а у једном броју села вршимо поправку улица. У првој години спровођења плана реконструкције путева критериујум најлошијих деоница има највећи значај с обзиром да су средства ограничена. Ове године опредељено је 120 милиона за ове потребе до сада смо утрошили петину средстава“ – истакао је Миловановић. 

Према речима Драгана Мијуцића, директора ЈП за грађевинско земљиште општине Неготин, ове године планирана су знатно већа средства за крпљење ударних рупа, пресвлачење  и асфалтирање него прошле године.

„Прошле године потрошили смо око 27 милиона за асфалтирање општинских путева на територији општине Неготин и путеве у сеоским месним заједницама и око 8 милиона за крпљење ударних рупа и асфалтирање у насељеном месту Неготин. Ове године издвојена су знатно већа средства. Ми смо смо спровели поступак јавне набавке и по том поступку посао је добило Предузеће за путеве Зајечар. За крпљење ударних рупа и пресвлачење улица у Неготину планирано је нешто мање од 10 милиона динара, за крпљење ударних рупа и пресвлачење општинских путева на територији општине Неготин уговорено је нешто мање од 40 милиона и за рехабилитацију општинских путева на територији општине уговорено је нешто мање од 60 милиона динара. Рехабилитација путева ради се на основу пројекта из 2010. године и вредност потребних радова била је 547 милиона динара. Ми смо већ почели са крпљењем ударних рупа у граду и неким месним заједницама. Завршени су радови у Душановцу и Видровцу и Рогљеву, тренутно се ради у Ковилову, а у плану је још и Рајац и Александровц. Што се тиче пресвлачење, оно се тренутно ради у Шаркамену, а пре тога пресвукли смо пут до школе Буково у дужини од око 460 метара, затим пут од Неготина према Дупљану у дужини од 1530 метара, у Јасеници је пресвучена деоница од 480 метара као и главне улице у Милошеву у дужини од 500 метара“.


Асфалтирањем пута у месним заједницама задовољни су и само мештани, што потврђују и речи Драгана Стојимировића, председника Савета месне заједнице Шаркамен.

„Путеви су од огромног значаја и увек су у првом плану. Задње асфалтирање је било пре 30 година . Ово пуно значи, људи су презадовољни. Ово је само део пута, а ми се надамо да ћемо наредне године стићи и до табле“.

У наредном периоду размишља се и о асфалтирању пута који води до археолошког налазишта „Врело“, које је удаљено 4,5 километара од села. 

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.