Петак, 27. Мај 2016.

Асфалтирање пута у Јасеници

У месној заједници Јасеница асфалтиран је пут који води од улаза до центра села. Реч је о деоници од 480 метара, која је асфалтирана у оквиру програма пресвлачења и асфалтирања улица и локалних путева на територији општине Неготин. Захваљујући доброј сарадњи локалне самоуправе и савета месне заједнице,  у претходном периоду доста је урађено у Јасеници. То је потврдила и Александра Величковић, помоћница председника општине Неготин.


„Прво је урађено тампонирање улица, вредност тих радова је око 406 000 динара, затим смо урадили три пропуста у самом селу, који су били јако битни, јер је тај део села био константно угрожен услед великих киша. Вредност тих радова је око милион динара. Урадили смо и пропуст поред самог пута на улазу у село и заменили јавну расвету, вредност тих радова је око 400 000 динара. Рађена је и поправка на крову, замена црепова и оно што је најбитније то је овај пут који је урађен прошле недеље, вредност радова је око 3 500 000 динара и то је оно што је било најбитније за ово село. Доста тога имамо у плану и за наредни период, а углавном је реч о санацији путева. Имамо у плану да урадимо и пројекат за реконструкцију крова и заменимо столарију на Дому културе. Иначе за ово село смо урадили оно што је било најбитније, а то је повезивање воде за школу, вредност тих радова је око 300 000 динара. Водимо рачуна о свему захваљујући добром раду Савета МЗ Јасеница и доброј сарадњи“ – рекла је Александра Величковић.


Обрен Николић, председник Савета месне заједнице Јасеница каже да је ова деоница асфалтирана поново после 40 година. Асфалтирању је претходило чишћење шанчева.


„Кад имате једну одговорну и принципијелну општинску власт која води рачуна да у свим деловима општине улаже, онда није тешко радити. Ми смо прво радили ошанчавање, урађени су пропусти и сада смо добили и нов асфалт, после 40 година у оволикој количини. У наредном периоду у плану је и реконструкцију крова на Дому културе и у основној школи, неки атарски путеви и тампонирање путева у селу. Могу слободно да кажем да је у задње време у Јасеници уложено више него у задњих 15-20 година“.

Вредност радова на асфалтирању износи око 3 500 000 динара, а радове је изводило Предузеће за путеве из Зајечара. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.