Петак, 12. Јул 2019.

Асфалтирање пута ка Смедовцу

У  оквиру рехабилитације путне мреже у тимочком делу наше општине, у току је реконструкција дела локалног пута ка Месној заједници Смедовац. Реч је о пресвлачењу асфалтом деонице пута у дужини од 2 километра, у вредности од 10.418.000 динара. Радове, које изводи Предузеће за путеве „Штрабаг“ До.о. Београд – огранак ПЗП Зајечар, обишао је Владимир Величковић, председик Општине Неготин.  

   

„Ово је почетак реконструкције путне инфраструктуре у тимочком делу општине, договорене током  посете  Александра Вучића председника Републике Србије. Оно што је обећано, за развој нашег краја, пре свега унапређења винског и туристичког потенцијала, почело је са реализацијом, реконструкцијом локалног пута ка Смедовцу у дужини од два километра у вредности од 10,5 милиона динара коју република финансира преко ЈП Путеви Србије. Овом приликом захваљујем им се с обзиром да су кренули са реализацијом пројекта који смо договорили у марту. За десетак дана почеће и III фаза реконструкције пута ка Рајачким пивницама, деонице од Рогљева до Рајца, што ће наше пивнице туристима учинити приступачнијим а уједно утицати на побољшање квалитета живота мештана у овом делу општине и произвођа вина. Са завршетком пројектно-техничке документације за Рајачке и Рогљевачке пивнице чија је израда у току, кренућемо са реализацијом, реконструкцијом  водовода, канализације, колско-пешачких стаза, са жељом да ова два комплекса постану наше туристичко благо, што ће утицати да туристи који обилазе нашу општину буду задовољни. Велике наде полажемо у овај крај с обзиром да је процес комасације у току и очекујемо да ће наша виногорја бити оно што су некада била.“ истакао је Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

  

У нашој општини у току је и реконструкција државног пута IB 35, Кладово-Ниш, деонице Неготин-Ванчина чесма, у дужини од 12,5 км, а у самом граду почела је и акција крпљења ударних рупа за чију реализацију из општинског буџета је издвојено 4.038.318 динара.