Уторак, 05. Јун 2018.

Асфалтирање Милинкове и Даничићеве улице

Реконструкција Милинкове и Даничићеве улице приводи се крају, а данас је почело пресвлачење првог од два слоја асфалта. Радове су обишли Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Далибор Ранђеловић, члан Општинског већа и  Драган Мијуцић, в.д. директора ЈКП „Бадњево“.


Радови на реконструкцији ове две улице почели су крајем прошле године, а већ данас грађани Неготина који живе у овим улицама добиће ново асфалтирану улицу. Радове су финансирали Министарство привреде Републике Србије и  Општина Неготин. 

„Дужина ове две улице је око 930 метара и за њихово комплетно уређење издвојено је око 100 милиона динара . Радове у Милинковој улици финансирала је Општина Неготин, која је из свог буџета за ову намену издвојила око 40 милиона динара, док су реконструкцију Даничићеве улице заједнички финансирали Министарство привреде Републике Србије и локална самоуправа, а вредност радова је око 54 милиона динара, с тим што је у овој улици било и додатних радова, односно прикључења корисника на водоводну и канализациону мрежу. Надам се да су наши суграђани, који живе у овом делу града задовољни урађеним, а ја морам да кажем је ово тек почетак реконструкција улица у граду.  Ми нећемо овде стати, у припреми је већ документација за нове улице, наставићемо и даље сарадњу са министартвом привреде, уз чију помоћ ћемо у наредном периоду реконструисати још неколико улица у граду, као што смо и најавили крајем прошле године. У сваком случају ми желимо да сваке године реконструишемо по неколико улица у нашем граду.“ – истакао је Владимир Величковић, приликом обиласка радова у Милинковој и Даничићевој улици.  

Председник Општине Неготин нагласио је и да ће улица Синише Станковића, бити асфалтирана након завршетка радова на постављању водоводне мреже.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.