Четвртак, 12. Децембар 2013.

Асфалтирање локалног пута у Карбулову

У месној заједници Карбулово јуче је завршено асфалтирање деонице локалног пута, од центра села до магистралног пута М25 Зајечар-Неготин-Кладово, у дужини од 1 000 метара.

Вредност ових радова износи 4 140 000 динара, без ПДВ-а , а радове су, финансирали Општина Неготин и Република Србија , и ово је још један доказ да наша општина има добру сарадњу са републичким властима.“ – истакао је Стојан Стефановић, директор Јавног предузећа за грађевинско земљиште.

За асфалтирање 2 900 метара квадратних пута у Карбулову, утрошено је 435 тона асфалта, а завршетком радова у потпуности ће бити завршен пут који спаја центар села са магистралним путем.

 

„Ово ће значити пуно за мештане Карбулова, пре свега у зимском периоду, због лакшег чишћења снега и повезивања са главним путем, јер велики број мештана Карбулова свакодневно продаје своје пољопривредне производе на зеленој пијаци у Неготину. Жеља нам је да изградњом инфраструктуре, задржимо и младе у селу и зато бих искористио ову прилику да захвалим локалној самоуправи, која је препознала наше потребе и изашла нам у сусрет, да већ ове године завршимо са асфалтирањем овог пута. У плану је да се током наредне године уради и пројектна документација за још неколико улица у селу, које су за сада само тампониране. “ – рекао је Љубиша Савић, председник Савета МЗ Карбулово. 

 

Завршетком радова у Карбулову, овогодишњи план и програм Јавног предузећа за грађевинско земљиште остварен је са 90 одсто. До краја године препстало је да се заврше радови на ампонирању улица око зелене пијаце и асфалтирању краће деонице улице Бранка Радичевића у Неготину.