Понедељак, 30. Април 2018.

Асфалтиране улице Марка Орешковића и Старине Новака

После више од 40 година и становници у улицама Марка Орешковића и Старије Новака добили су асфалт испред својих кућа као и уређене тротоаре. Радове на завршном асфалтирању обишли су Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Драган Мијуцић, извршни директор ЈКП „Бадњево“.

Радови у улицама Марка Орешковића и Старине Новака кренули су прошле године, а поред ове две улице, након замене водоводне мреже,  нови изглед добиће и улица Синише Станковића.

 

„Ово је један од старијих делова града где има доста становника који 40 и више година чекају на уређење њихових улица. Асфалтирањем и постављањем тротоара, радови су завршени у улицама Марка Орешковића и Старине Новака, док ће завршни радови у улици Синише Станковића уследити након замене водоводне мреже. Вредност радова на асфалтирању ове три улице и замени водоводне мреже у улици Синише Станковића је око 43 милиона динара. Ми настављамо даље са уређењем и асфалтирањем.  У плану су радови и у осталим деловима града, али и селима, где је неопходно обезбедити грађанима оно што је нормално за 21. век, саобраћајнице водовод, канализацију и на нама је да то решавамо.“ – истакао је Величковић, приликом обиласка радова на асфалтирању. 

Зоран Стојковић, један од становника из овог насеља, наглашава да је ово велики догађај за све људе који живе у овим улицама.

 

„Од када сам ја рођен, свих мојих 40 година, овде није било улице како треба, тако да је за све ове људе, који су се тих година доселили у ову улицу и насеље, ово велики догађај, који су чекали малтене већи део свог живота. Нећемо више да гутамо прашину, која је до сада била свима огроман проблем, која се стварала сваког дана, након сваког проласка возила. Сада ће све бити много боље, лепше, уређеније.“ 

 

Поред радова у улицама Марка Орешковића, Старије Новака и Синише Станковића, у току су радови на реконструкцији Даничићеве и Милинкове улице, које заједнички финансирају Министарство привреде и Општина Неготин. Вредност радова у Милинковој улици је 39.900.000, а Даничићевој 55.000.000 динара. Општина Неготин и Министарство привреде заједнички ће финансирати и радове у још седам улица у овом делу града. 

 

„11. маја је отварања јавне набавке, коју је расписало Министарство привреде за уређење још седам улица у Неготину. То су улице Радета Недељковића, део Браће Југовића, Доситејева, Др Станоја Нешића, Професора Костића, Бранка Перића. Ту ће се радити реконструкција водоводне и канализационе мреже, уређење тротоара и асфалтирање. Вредност ових радова је 151 000 000 динара. Ради се о великим средствима које је делом обезбедило Министарство привреде, а делом општина Неготин.“ – истакао је Драган Мијуцић, извршни директор ЈКП „Бадњево“.

 

У току је и јавна набавка за избор најбољег понуђача за извођење радова на на крпљењу ударних рупа и пресвлачењу улица у граду, за крпљење ударних рупа на путевима који су у надлежности општине Неготин као и за сређивање неасфалтираних улица у граду и путева на територји општине неготин такозвано  тампонирање. Одлуком о буџету општине Неготин за крпљење ударних рупа на саобраћајницама које су у надлежности општине Неготин планирана су средства у износу од 62 милиона динара, за крпљење ударних рупа и пресвлачење улица у само граду  8 милиона, а за тампонирање 7 милиона динара. И ове јавне набавке биће завршене средином маја, а након избора најповољнијег понуђача почеће и реализација радова.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.