Субота, 31. Октобар 2020.

АСФАЛТИРАНА УЛИЦА ДРАГОЉУБА ПУСЛОЈИЋА У КОБИШНИЦИ

Средствима мештана и општинског буџета у Месној заједници Кобишница пресвучена је асфалтом најдужа улица у селу, Улица Драгољуба Пуслојића. Радове, које су обавили путари Предузећа за путеве „Штрабаг“, обишли су Владимир Величковић, председник Општине Неготин, заменик Богдан Гугић, Ненад Андрејевић, председник МЗ Кобишница и књижевник Адам Пуслојић.

  

„ После радова на деоници у Дупљану која је прекопотребна мештанима, спроводе се радови у Кобишници. У плану су радови у још неким селима на захтев и молбу мештана јер свима је у интересу да се побољшају услови за живот у селима. Желим да похвалим председника месне заједнице Кобишница и мештане који су узели учешће у реализацији мало већег подухвата, с обзиром да се ради о деоници дугој преко 900 метара. Мештани су скупили средства у износу близу два милиона динара. Вредност изведених радова износи 5.400.000 динара, 3.400.000 динара финансира се из буџета локалне самоуправе. Драго ми је због завршетка ове улице јер много је боље када се нешто ради од почетка до краја него када се ради парцијално. Много тога зависи од могућности али се трудимо да изађимо свима у сусрет али и овакве акције, када мештани желе да помогну ради своје месне заједнице имаће нашу подршку јер на овај начин брже решавамо проблеме." изјавио је председник Величковић.

  

Инвестиција која је реализована заједничким снагама у Кобишници једна је од најобимнијих последњих година, истичу у месној заједници.
„Желим да се захвалим локалној самоуправи која нас је подржала у овом послу и мештанима који су учествовали и помогли да се све ово реализује. Урађено је 920 метара асфалта и тиме је завршена цела улица у дужини од 1150 метара. Један део је урађен претпрошле године а данас је завршено. Радови су трајали шест дана и желим да захвалим предузећу „Штрабаг“ на одлично урађеном послу. “ истакао је Ненад Андрејевић, председник МЗ Кобишница.

  

Радови на уређењу Улице Драгољуба Пуслојића утицале су на емотиван начин на књижевника Адама Пуслојића имајући у виду да улица носи име његовог оца.
„ На почетку смо улице која носи име мога оца Драгољуба Пуслојића који је у својој 23. години дао живот за нашу земљу, за слободу нашу. Ја сам овде пре свега срећан помало затечен, овом великом радошћу за моје село Кобишница и за нашу општину Неготин. У месној заједници кажу улица од амбуланте до гробља ја бих рекао од цркве до гробља јер у тој цркви крштени су и мој отац, деда и ја и сви Пуслојићи. Од седам кућа Пуслојића у селу, три су у овој улици. Ово је велики дан јер је ово најдужа улица у селу, 1140 метара. Ја сам пресрећан, пун усхита, радости али и захвалан месној заједници, мештанима који су дали своја средства.“ рекао је књижевник Адам Пуслојић.

Радови на ревитализацији путне мреже у општини Неготин настављају се планираном динамиком и већ данас екипе Предузећа за путеве „Штрабаг“ биће ангажоване на пресвлачењу асфалтом деонице у Месној заједници Плавна.