Петак, 26. Октобар 2018.

Асфалтирана још једна деоница приобалног пута Михајловац-Кусјак

У четвртак 25. октобра екипе Предузећа за путеве „Штрабаг“ Зајечар, биле су ангажоване на пресвлачењу асфалтом дела приобалног пута Михајловац-Кусјак, у дужини од 900 метара. Радове су обишли Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Синиша Матовић,  директор ХЕ „Ђердап 2“. 

 

Данашњи радови нису важни само за мештане околних села већ и за развој туризма с обзиром да је ово и бициклистричка рута „Еуровело 6„ која је видљива на мапама али у реалности још није реализована до краја. Прошле године смо активирали сарадњу са ХЕ „Ђердап 2“ с обзиром да је сређивање приобалног пута и њихова обавеза а нама много значи. Након радова на пресвлачењу деонице од 950 метара прошле године и ове године настављени су радови у  дужини од 900 метара. Очекујемо да наредних година комплетирамо радове на овом приобалном путу од Михајловца ка Кусјаку. Сарадња са ХЕ „Ђердап“ је на завидном нивоу  и убудуће ће бити још боља. Напоменућу да је у току израда пројекта водоснабдевања Рекреационог центра ХЕ „Ђердап“ у излетишту Бадњево. А локална самоуправа ће  у кооперацији са ХЕ „Ђердап 2“ идуће године реализовати пројекат водоснабдевања свих домаћинстава у овом излетишту.“ рекао је приликом обиласка радова Владимир Вeличковић, председник Општине Неготин.

Јавно предузеће Електро привреда Србије, огранак ХЕ „Ђердап“, ХЕ „Ђердап 2“ као друштвено развојна компанија пример је успешне команије која помаже  локалној  заједници. 

 

Пример те сарадње је управо реализација асфалтирањае дела приобалног пута Михајловац-Кусјак у дужини од 900 метара. Вредност инвестиције износи 11 милиона динара.  У 2019. години асфалтираћемо око 1000 метара а 2020. године када се очекује завршетак асфалтирања ове деонице, асфалтираћемо преосталих 2270 метара. У овој години уложили смо око 8 милиона динара на одржавању приобалног пољског пута Михајловац- Слатина а финансијским плановима смо  за 2019. годину предвидели исто одређена средства за реализацију тог путног правца. Тренутно смо у фази јавне набавке на изради насипа- клизишта изнад села Михајловац, узводно од њега. ЈП Електропривреда Србије уговорила је пројектовање водоснабдевања насеља Бадњево. Пројектним задатком предвиђено је да у првој фази извршимо водоснабдевање нашег објекта у Бадњеву а друга фаза пројектног задатка предвиђа водоснабдевање осталог, ширег дела викенд насеља „Бадњево.“ - изјавио је Синиша Матовић, директор ХЕ „Ђердап 2“

Вредност пројекта којим ће се решити вишедеценијски проблем водоснабдевања у Бадњеву, а који ће заједно реализовати Општина Неготин и ХЕ „Ђердап 2“ износи 4,5 милиона динара.“

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.