Четвртак, 19. Мај 2016.

Асфалтиран пут Слатина – Уровица

Екипе предузећа за путеве Зајечар, завршиле су асфалтирање деонице пута Слатина – Уровица, у дужини од 2,5 километара. Реч о деоници пута која је била у јако лошем стању, па је у договору са локалном самоуправом, асфалтирање овог путног правца било један од приоритета.


„Испунили смо очекивања и захтеве грађана и то у кратком временском року. Ова деоница пута је била у веома лошем стању, али је у сарадњи са републичким органима и Предузећем за путеве Србиј, овај проблем сада решен и могу да се захвалим, не само људима са којима сам био у контакту и који су омогућили да се овај проблем реши, већ и господину Радивоју Петрикићу, који је помогао својим деловањем, да заједничким наступом остваримо санацију овог пута. Санира се 2,5 километара пута, а вредност радова је преко 20 милиона динара“ – истакао је Јован Миловановић, председник општине Неготин, који је заједно са Александром Величковић, помоћницом председника за сарадњу са месним заједницама, обишао радове.    

Сами мештани Уровице, Слатине и села која која свакодневно користе овај пут, веома су захвални локалној самоуправи, јер ће им новоасфалтирани пут омогућити лакше и безбедније путовање до Неготина.     

 „Овај пут није асфалтиран више од 30 година и због тога је био у јако лошем стању, па ће ово асфалтирање пуно значити, нашим мештанима на путу до Неготина. Зато се испред мештана месне заједнице Уровица и савета месне заједнице, неизмерно захваљујем локалној самоуправи и свима који су нам омогућили да добијемо овако леп пут“ – каже Бора Андрекуловић, мештанин Уровице.

Јован Дидић, председник савета месне зеједнице Уровица истиче да је следећи корак асфалтирање пута од уласка у Уровицу до моста у центру села у дужини од 300 метара. Мештани Уровице очекују да и ти радови буду завршени до јесени.

„И у будућности очекујемо добру сарадњу са локалном самоуправом и надамо се да ћемо урадити све што смо се договорили. Потрудићемо се убудуће да и уз наше учешће, још више радимо и да нашим мештанима обезбедимо боље услове за живот“  – рекао је Јован Дидић, председник савета МЗ Уровица.  

Председник општине Неготин, најавио је санацију путева, који су у републичкој надлежности, и на другим путним правцима. Ускоро ће почети радови на деоници од раскрсница за Мокрање према Рајцу, где би у првом маху требала да се санира деоница у дужини од 4 километра,  а наредних месеци планирано је и асфалтирање читаве деонице пута према Рајцу. У плану је и санацији пута Неготин - Зајечар. 

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.