Петак, 18. Децембар 2020.

АПЕЛ ГРАЂАНИМА ДА СЛАВУ СВЕТИ НИКОЛА ОБЕЛЕЖЕ У КРУГУ ПОРОДИЦЕ

Председник Владимир Величковић упутио је данас апел свим грађанима општине Неготин посебно онима који прослављају славу Свети Никола, да у циљу сузбијања ширења вируса корона овај празник обележе у кругу породице.

 „Стање у нашој општини је за нијансу боље, у смислу броја позитивних на дневном нивоу и броја пацијената који су затражили медицинску негу, али ако погледамо како је обележавање две крсне славе Митровдана и Аранђеловдана, утицало на повећање броја позитивних случајева, упућујем апел и молим наше грађане да сутрашњи празник обележе у кругу својих најмилијих. Ако сачувате себе сачуваћете и друге око себе. Нека нам наук буде оно што смо имали у протеклих месец и по дана. Морамо бити свесни да смо ми ти који ширење вируса можемо да спречимо или да разбуктамо .“

Према данашњим подацима Здравственог центра Неготин, од 46 обрађених тестова (38 антиген и 8 ПЦР) позитиван налаз је регистрован код 10 особа, што је 21,7 процента тестираних. Вирус је потврђен код 7 особа мушког пола, старосне доби од 23 до 62 године, и 3 особе женског пола, старости од 35 до 61 године.

У претходна 24 часа у Ковид амбуланти је обављено 91 преглед, од којих су 22 први, а 69 контролни. На ковид одељењима ЗЦ Неготин, на којима се тренутно лечи 45 пацијената, у претходна 24 часа хоспитализовано је осам, седам је пуштено на кућно лечење а један пацијент је упућен на лечење у терцијалну установу.

У општини Неготин укупан број активних случајева је 649.