Уторак, 16. Март 2021.

АПЕЛ ГРАЂАНИМА ДА ПОШТУЈУ ПРОПИСАНЕ ЕПИДЕМИЈСКЕ МЕРЕ

АПЕЛ ГРАЂАНИМА ДА ПОШТУЈУ ПРОПИСАНЕ ЕПИДЕМИЈСКЕ МЕРЕ

Штаб за ванредне ситуације за територију општине Неготин на 5. телефонској седници Штаба одржаној данас, у циљу спроводеђења мера Кризног штаба за заштиту здравља становништва Републике Србије предложених на седници одржаној 16.03.2021.године и усвојених од Владе Републике Србије,  донео је:

ЗАКЉУЧАК  О СПРОВОЂЕЊУ МЕРА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

            I. Од среде 17. марта 2021. године до 6 часова у понедељак 22. марта 2021. године, забрањује се рад свим објектима у којима се обавља делатност у области трговине на мало (трговинске и друге радње и продајна места), који пружају услуге у области угоститељства (ресторани, кафићи, барови и сл.), који пружају услуге у затвореним или отвореним трговинским центрима и сличним објектима у којима се обавља делатност у области трговине на мало (тржни центри и сл.), приређивачима посебних и класичних игара на срећу (кладионице, коцкарнице и сл.), дечијим играоницама као и делатности у области спорта која подразумева истовремено присуство више лица у истом простору или дуготрајни непосредни контакт са корисником услуге (фитнес центри, теретане, вежбаонице, спа центри, базени и други објекти намењени за спорт и рекреацију и слично), објектима у којима се обавља делатност пружања занатских и других услуга у непосредном и дуготрајном физичком контакту са корисником услуге (козметички, фризерски и салони лепоте).

            Забрана из става I. овог Закључка се не односи на радно време:

• предузећа, фабрика и њихове интерне организације рада и пословне активности. Такође, у уобичајеном радном времену биће отворени сви шалтери државне управе, поште, банке, осигуравајућа друштва, мењачнице...

• апотека, лабораторија, оринација,стоматолошких и ветеринарских ординација, зелене пијаце, и бензинских пумпи у обављању делатности продаје горива,

• трговинских и других радњи у којима се врши продаја прехрамбених производа продавница сточне хране и пет шопови, 

• самосталних малопродајних објеката у којима се куповина обавља без уласка у објекат - киосци и трафике,

• објеката и радњи у којима се пружају услуге које не захтевају дуготрајно присуство корисника и у којима је контакт ограничеог трајања, попут обућара, стаклорезаца, кројачких радњи, столарских радњи, механичарских радњи, вулканизери, технички прегледи, ауто-перионице, хемијска чишћења.

• ресторана и барова у оквиру хотелских и других категоризоаних смештаја искључиво за госте који имају пријављен боравак у том хотелу,

• достава хране је могућа од 00.00 до 24 часа.

• спортских објеката за припрему и одржавање регистрованих такмичења у оквиру надлежних националних спортских савеза.

• заказани спортски догађаји, утакмице и наступи свих врста, биће одржани - али без присуства публике.

         Вршиће се појачана контрола поштовања свих епидемиолошких мера од стране комуналне инспекције, санитарне инспекције свих објеката којима није забрањен рад.

               Штаб за ванредне ситуације за територију општине Неготин још једном позива на поштовање свих епидемијских мера и апелује на личну одговорност свих грађана.  Све мере уводе се ради заштите здравља становништва и свођења социјалних контаката на минимум али до коначне победе над пандемијом потребан је допринос свих појединаца у друштву.