Четвртак, 02. Септембар 2021.

АНЂЕЛКА АТАНАСКОВИЋ, МИНИСТАРКА ПРИВРЕДЕ ПОСЕТИЛА ОПШТИНУ НЕГОТИН

Анђелка Атанасковић, министарка привреде Републике Србије, у оквиру посете нашој општини, са Владимиром Величковићем председником Општине Неготин, обишла је успешне компаније Еликсир Прахово и Спајић, у циљу упознавања рада и  изналажења начина како помоћи привредни развој наше општине.   

„Кроз разговоре са представницима локалних самоуправа и привредницима желимо да видимо са којим се изазовима суочавају и шта је неопходно како би се унапредило пословно окружење и створили још бољи услови, а самим тим и подигао животни стандард свих грађана. Подршка ресора којим руководим усмерена ка унапређењу пословне инфраструктуре, развоју предузетништва и према великим инвестицијама. Министарство привреде интезивно ради на довођењу нових инвеститора и подршци домаћим привредницима а да је циљ подизање квалитета живота свих грађана и подстицај останка младих. Србија је данас политички и економски стабилна земља пуна прилика и могућности која је уз лично залагање председника Александра Вучића успела да привуче велики број инвеститора, да отвори фабрике, да обезбеђује радна места за наше грађане широм Србије и на тај начин обезбеди њихов останак у земљи“ истакла је министарка Атанасковић.

  

Разлог посета локалним самоуправама и привредницима које ово министарство реализује од фебруара ове године је упознавање са програмима подршке Министарства привреде, али и да се покажу примери добре праксе. 

Ми смо данас добили праве смернице и информације шта нам је чинити у наредном периоду како бисмо искористили све бенефите и расположива средства која министарство даје локалним самуправама кроз разне мере. Усвојили смо до сада бројне планске документе везане за Индустријско хемијски парк у Прахову, као локална самоуправа сарађујући тесно и са “Еликсиром”, али и са Министарством привреде и другим министарствима. Задовољни смо данашњим састанком везаним за развој привреде у овом крају. Ово јесте наша шанса да задржимо људе, да запослимо нове, да утичемо и на развој свих сфера наше општине на боље, не само већег прилива средстава у буџет, већ и самим квалитетом живота грађана”,  рекао је Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

  

 Једно од најуспешнијих предузећа у општини Неготин Еликсир Прахово, које запошљава више од хиљаду радника има бројне планове развоја и улагања који ће у наредном периоду поспешити развој неготинске општине.

“Ова посета нама представља знак да је Влада Републике Србије препознала значај “Еликсира” за развој Неготина и околине, али и Србије у целини. Са министарком смо имали врло конструктиван разговор, упознали смо је са досадашњим улагањима и са будућим плановима. Предочили смо јој наше развојне идеје за наредних пет година са акцентом на Индустријско хемијски парк који је будућност развоја “Еликсира” и развоја Неготинске Крајине. Предочили смо и у ком правцу би могла да нам помогне Влада Србије, а то су инфраструктурни пројекти: железница, путеви, гасовод, електрична енергија”, истакао је Љуба Стојчић, директор Компаније “Еликсир” Прахово.

  

Министарка Атанасковић и председник Величковић посетили су и предузеће Спајић и упознали се са начином као и плановима развоја за наредни период.


* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.