Среда, 29. Април 2015.

Амбуланта у Уровици данас добила ЕКГ апарат

Амбуланта у Уровици, која је једна од најсређенијим у нашој општини, од данас је богатија за ЕКГ апарат, који је обезбедио Дом здравља Неготин. Апарат је уручила др Душица Јосифовић, в.д. иректора Дома здравља.

 

„Амбуланта у Уровица је одлично сређена и одлично функционише. Има лекара два пута недељно и техничара који ради свакодневно по 8 сати. Данас је изузетан дан за Уровицу,  пошто смо решили да побољшамо и унапредимо рад амбуланте једним ЕКГ апаратом, тако да ће пацијенти имати и ЕКГ дијагностичку процедуру и методу у њиховом лечењу. Морам да нагласим и да кажем да је то све бесплатно и да се неће наплаћивати и биће у оквиру редовног рада амбуланте. Искрено се надам и доброј сарадњи са саветом месне заједнице у наредном периоду, а ја могу да обећам да ћу се трудити да у Уровици, у неком даљем периоду још више појачамо рад амбуланте и преко донација набавимо још неке апарате, како би пацијентима олакшали битисање и помогли им у решавању здравствених  проблема“ – рекла је данас др Душица Јосифовић, у Уровици.

 

Медицински техничар, Ђорђе Миуловић, захвалио је директорки на апарату, који ће пуно значити мештанима Уровице.

 

„Овај апарат пуно ће значити нашим пацијентима с обзиром да смо до сада имали стари једноканални апарат који је дотрајао, а сада смо добили нови шестоканални који је далеко бољи. Овде има доста старог становништва коме је потребан овај апарат, а и лекар долази два пута недељно па ће имати и ЕКГ снимак на располагању“ – каже Миуловић.  

Потпредседник Привременог савета МЗ Уровица, Јован Дидић, у име месне заједнице и мештана Уровице, такође је захвалио захваљујемо директорки што је омогућила да амбуланта у Уровици добије апарат за снимање срца. Он каже да ће апарат пуно значити јер  може једном човеку да спаси живот.

 

Амбуланта у Уровици има око 450 здравствених картона, а Уровица броји око 1150 становника.