Уторак, 21. Децембар 2010.

Активности Народне библиотеке "Доситеј Новаковић"

3009_1.jpg

Прошле недеље, у Народној библиотеци 'Доситеј Новаковић' пригодним програмима обележен је 14. децембар, Дан библиотекара Србије.

3009_4.jpg

На одељењу за одрасле приређен је скуп библиотекара градских основних и средњих школа, где су размењена искуства и дискусија о раду и примени библиотечких стандарда у школским библиотекама.

3009_5.jpg

После скупа библиотекара, на дечјем одељењу је приређен програм и прослава 3. рођендана 'Читалиштанца'. У програму су учествовали: Етно група 'Класје'  и фолклорна група из ОШ 'Вук Караџић', рецитатори из ОШ 'Вера Радосављевић' и ОШ 'Бранко Радичевић', хор и фолклор ОШ '12. септембар'.

3009_7.jpg

Посетиоци су имали прилику да виде и изложбу дечјих радова насталих током радионица: 'Јесен жута покрај пута' и 'Библиотека је супер место - ја ту идем често' у оквиру 'Читалиштанца'.

3009_6.jpg

Завршни програм Дана библиотекара било је вече поезије Александра Каменовића, песника и учитеља из Кладова.

3009_3.jpg

Поред аутора, у програму су учествовали Вишеслав Живановић, Михајло Васиљевић, Звездан Стефановић и Милија Гуџугановић и композитор и директор музичке школе у Мајданпеку, Ненад Милијић који је публици представио своје композиције.

3009_2.jpg