Петак, 25. Септембар 2015.

Активност Црвеног крста Неготин

Црвени крст Неготин почео је дистрибуцију хуманитарне помоћи по сеоским месним заједницама. Хуманитарна помоћ је обезбеђена из програма помоћи који Влада Републике Србије даје најугроженијим општинама у Србији, где је сврстана и наша општина.

Ове године Црвени крст је обезбедио 450 пакета хране са најосновнијим животним намирницама, 450 пакета хигијене и 450 врећа од по 10 кг брашна.

Свакој угроженој породици са списка намењени су по пакет хране, хигијене и 10 кг брашна, а породице са 5, 6 и више чланова домаћинства, добијаће дупле пакете.

Расподела се врши по критеријуми који су добијени од Црвеног крста Србије, и на основу спискова које су доставиле комисије месних заједница.

Представници Црвеног крста Неготин свакодневно су на терену по сеоским месним заједницама где деле хуманитарну помоћ и неће престати са расподелом док не поделе свих 450 комплета пакета којима располажу.

Почетком септембра 2015. године Црвени крст Неготин је укључен и у DREF OPERACIJU MDRRSO11-MIGRANTI.

Уз подршку Међународне федерације Црвеног крста и Црвеног полумесеца, активисти неготинске хуманитарне организације делили су артикле помоћи мигрантима које су ове организације донирале.

Црвени крст Неготин свакодневно дежура, дели хуманитарну помоћ мигрантима, раскњижава и дневно доставља извештаје Црвеном крсту Србије о количинама извршене дистрибуције, а они прослеђују донатору, ради правдања постојећих и планирања нових количина хуманитарне помоћи.