Петак, 20. Јануар 2017.

Акција добровољног давања крви

Црвени крст Неготин у сарадњи са Институтом за трансфузију крви из Београда, организовао је, у оквиру зимске кампање, акцију добровољног давалања крви.  

Акцији се одазвало 40 грађана, а прикупљено је 36 јединица крви, док су остали одбијени из медицинских разлога. Црвени крст Неготин захвалио је свим хуманим људима који су се одазвали акцији и упутио позив Неготинцима, да у наредном периоду у већој мери покажу своју хуманост и подаре овај драгоцени лек који сигурно спашава нечији живот.

“Сви смо ми потенцијални примаоци и даваоци и никада незнамо коме ће од нас крв затребати, а тада секунде одлучују о животу. Неготинци нажалост овога пута нису у очекиваној мери изразили своју хуманост. Надамо се да ће  у наредном периоду бити хуманији и подарити једини лек који медицина не може да направи, који само човек човеку може да подари и сасвим сигурно спаси нечији живот” – истакла је Љубица Маринковић, секретар Црвеног крста Неготин.

Мото кампање добровољног давалаштва крви је “Ваше крви део нечији живот цео”.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.