Понедељак, 15. Април 2024.

48. СУСРЕТИ СЕЛА

У Сиколу је синоћ почела овогодишња манифестација "Сусрети села" у којој ће учествовати пет културно-уметничких друштва из Неготинскe Крајине. Манифестацију је отворио Богдан Гугић, заменик председника Општине Неготин.
 
 
 
"Народно стваралаштво је тешко сачувати у овим модерним временима, али уз посебан ваш труд и нашу подршку која не изостаје, заједно ћемо показати младим нараштајима, да све оно што чини нашу народну и културну баштину, треба неговати и сачувати од заборава, и у свакој прилици промовисати. Свака кућа у Неготинској Крајини чува део наше вредне прошлости. Наш задатак је да вредности с поносом показујемо, наш крај на прави начин представљамо, а генерације које долазе научимо како да, ту мисију у годинама које долазе, на најбољи могући начин обављају. Вечерашњи домаћин сусрета који ће ове године имати ревијални карактер, Културно-уметничко друштво „Чучук Стана“ и село Сиколе, угостиће чланове КУД-а „Врело“ из Шаркамена. Учесницима програма желим да уживају у својим програмима, а свима нама пожелећу више учесника у годинама које следе, пуно лепих програма и дружења.", поручио је синоћ у Сиколу, заменик председника, Боган Гугић.
 
 
 
У манифестацији изворног народног стваралаштва "48. Сусретима села" у организацији Дома културе, под покровитељством Општине Неготин, поред културно-уметничких друштава из Сикола и Шаркамена која су наступила синоћ, учествоваће и друштва из Кобишнице, Јабуковца и Буковча.