Уторак, 31. Мај 2011.

31.05. - ,,Аутентично етно из Источне Србије' у Доњем Милановцу

3222_3.jpg

Пројекат 'Аутентично етно из Источне Србије' , Општина Неготин реализује уз финансијску подршку Немачког Института за техничку помоћ и сарадњу ГИЗ и у партнерству са Регионалном агенцијом за  развој Источне Србије РАРИС као и Туристичким организацијама  општина Неготин, Кладово, Мајданпек и Голубац. Поред бројних активности, овим пројектом су предвиђена два круга предавања у све четири партнерске општине. Први круг предавања је посвећен основама  бављења сеоским туризмом док је други круг предавања  посвећен специфичним знањима неопходним за припрему  аутентичног етно сеоског производа.
У оквиру едукације заинтересованих за бављење сеоским туризмом, планиране пројектом ,,Аутентично етно из Источне Србије' у Доњем Милановцу је у недељу 29. маја, одржана радионица са уводним предавањима везаним за основе сеоског туризма.
Радионица је организована у просторијама Туристичког инфо центра Доњи Милановац, у сарадњи са Пројектним тимом пројекта 'Аутентично етно' из општине Неготин. Скупу је присуствовало 20-так  заинтересованих.

3222_2.jpg

На почетку радионице присутнима се обратила директорка ТО Мајданпек, Весна Вандић, која је позвала присутне да се укључе у сеоски туризам и пројекат Аутентично етно како би унапредили своје знање о овој делатности  као и како би у свој туристички производ укључили аутентичне етно елементе.

3222_3.jpg

Предавачи су били Влада Ивановић, директор ТО Љиг и оснивач wеб сите-а село.рс и  Жељко Средић, власник етно комплекса  ,,Гостољубље' из Косјерића. Они су присутнима пренели своја искуства везана за рад у сеоском туризму као и примере добре праксе у циљу евентуалне примене истих  и у сеоском туризму Источне Србије.